The Next Organization laat wensen uitkomen

Als organisatie vinden wij het belangrijk om, naast het helpen van organisaties, ook maatschappelijk van waarde te kunnen zijn en goede doelen te steunen. Dit jaar zetten wij ons in voor Sherpa.

Sherpa is een Nederlandse organisatie die mensen met een verstandelijke- en lichamelijke beperking ondersteunt op het gebied van wonen, werken, leren en vrije tijd. Afgelopen kerst konden de cliënten van Sherpa hun wensen in een digitale wensboom hangen. Vanuit een goede relatie met Sherpa, helpen wij graag om een aantal van deze wensen in vervulling te laten komen!

In april gingen we aan de slag met de eerste wens: een tuin vol met kleurrijke bloemen en planten. Na bij een tuincentrum inkopen gedaan te hebben, reden we naar de woning Sherpa in Baarn om een woongroep blij te maken door een tuin op te fleuren. Al snel keken de bewoners nieuwsgierig om de hoek en waren zij blij verrast. We hopen dat deze woongroep deze zomer nog lekker kan genieten van de bloemen!

De volgende cliënt hebben we verrast met een laptop. Door zijn beperking ligt hij vaak in bed en vindt hij het fijn om op een laptop programma’s terug te kunnen kijken en te kunnen mailen. We werden hartelijk ontvangen en uitgenodigd nog wat te drinken bij hem.

Een andere wens die we in vervulling lieten gaan, was de wens een concert bij te wonen van Within Temptation. Deze Nederlandse rockband trad afgelopen juli op in de tuin van Paleis Soestdijk. Niet veel van te voren zijn we bij de cliënt thuis geweest om de kaartjes te overhandigen. Hij was super blij en vertelde in de dagen voor het concert iedereen erover. Achteraf liet hij ons nog weten erg te hebben genoten van het concert.

Onlangs heeft een aantal van onze collega’s een high-tea voorbereid. Hiermee lieten wij de wens van een cliënt in vervulling gaan om te high-teaën met zijn huisgenoten. Om ervoor te zorgen dat iedereen in de woongroep ervan kon genieten, bereidden we zachte hapjes en zoetigheden gemaakt door de collega’s. Na de nodige boodschappen en voorbereidingen te hebben gedaan, zijn onze collega’s met een volle boodschappentas vertrokken naar de vestiging. Ze werden hier feestelijk ontvangen door één van de bewoners die speciaal voor de gelegenheid de feesthoed uit de kast getrokken had. Onder het genot van feestmuziek op de achtergrond hebben de bewoners genoten van al het lekkers en wij van de fantastische middag die we hadden met de bewoners en hun begeleiders.

Wij kijken terug op een paar bijzondere middagen en voelen ons dankbaar dat we samen een aantal cliënten van Sherpa hebben kunnen verrassen door hun wensen in vervulling te laten gaan.

Van een van de clienten ontvingen wij dit mooie bedankgedichtje:

Sherpa  heeft een wensboom voor cliënten,
B. dacht naar Within Temptation kost een hoop centen.
Dus B. zijn wens was om naar een concert te gaan,
en zijn sponsor zag zijn wens staan.
B. zijn wens ging in vervulling,
en had donderdag 11 juli ineens een avond vulling.
Hij mocht naar Within Temptation bij paleis Soestdijk,
hij was de koning te rijk.
Het was een fantastische avond,
Dat uit lekker eten, goede muziek en veel plezier bestond.
Dankjewel!!

Inschrijven voor de nieuwsbrief van The Next Organization.

Met de nieuwsbrief van The Next Organization blijft u op de hoogte van activiteiten binnen The Next Organization, actuele ontwikkelingen binnen ons vak en interessante en relevante artikelen. Deze zult u ongeveer eens in het kwartaal ontvangen.

GDPR

Inschrijven gelukt!