Een sterk corporate story als eerste stap naar een toekomstbestendige Sherpa werk- en dagbesteding

Eind vorig jaar hebben wij Sherpa tijdens onze Charity Day geholpen door een antwoord te formuleren op twee managementvraagstukken waar werk- en dagbesteding tegen aan loopt. De managers van het team werk- en dagbesteding hebben ons gevraagd hun visiedag te begeleiden om zo het team mee te nemen in de uitkomsten en samen de eerste stap te zetten richting een toekomstbestendige werk- en dagbesteding.

Tijdens deze dag stonden vragen als ‘hoe zetten we ons verhaal sterk neer?’ en ‘hoe kunnen we interne culturen nog dichterbij elkaar brengen om zo het leven van zowel onze cliënten als onze medewerkers te verbeteren?’ centraal. Wij hebben de uitkomsten gepresenteerd en het team van werk- en dagbesteding is aan de slag gegaan met hun corporate story.

‘Elkaar verder brengen door het beste uit jezelf halen’ is de missie die Sherpa heeft voor een toekomstbestendige werk- en dagbesteding waar de individuele cliënt centraal zal staan. Deze missie was dan ook het uitgangspunt van de visiedag werk- en dagbesteding. De dag werd afgetrapt door twee managers van het team die kort terugblikten op de ontwikkelingen binnen werk- en dagbesteding in de afgelopen periode en afsloten met een schets van de toekomst. Hierna mochten wij het stokje overnemen en namen we – na de terugkoppeling op de vraagstukken – het team mee in de theorie van corporate story telling’; de eerste stap het tastbaar maken van een toekomstbestendige werk- en dagbesteding. Na een korte introductie is het team daadwerkelijk aan de slag gegaan met het formuleren van hun corporate story voor Sherpa werk- en dagbesteding.

Een sterke corporate story vertaalt de missie, ambitie, kernwaarden en belofte van een organisatie naar een kort en bondig verhaal waarmee het publiek zich kan identificeren. Om dit geschikt te maken voor verschillend publiek is het van belang om vervolgens stakeholders en hun behoeften te identificeren en deze te vertalen naar specifieke beloften. Zo kan de corporate story nog specifieker gemaakt worden voor ieder type stakeholder.

Naast het formuleren van de corporate story, hebben we met het team een eerste stap gezet om de interne organisatie klaar te maken voor de toekomst door concrete interne activiteiten te schetsen door het team ondernomen kunnen worden om de kwaliteit van leven voor zowel cliënten als medewerkers nog hoger te maken.

We kijken terug op een zeer inspirerende dag en hopen dat het team door deze visiedag weer een stapje dichterbij hun toekomstbestendige werk- en dagbesteding is. Wij zijn blij dat we hier op deze wijze onze bijdrage aan hebben kunnen leveren.

Ook geïnteresseerd in wat corporate storytelling voor jouw organisatie zou kunnen betekenen, of wil je hier direct mee aan de slag? Neem dan contact met ons op, we denken graag mee!

Inschrijven voor de nieuwsbrief van The Next Organization.

Met de nieuwsbrief van The Next Organization blijft u op de hoogte van activiteiten binnen The Next Organization, actuele ontwikkelingen binnen ons vak en interessante en relevante artikelen. Deze zult u ongeveer eens in het kwartaal ontvangen.

GDPR

Inschrijven gelukt!