Strategisch advies en slimme oplossingen co-creëren vanuit het perspectief van de klant én organisatie

Strategy consulting

Als adviseurs zijn wij dagelijks bezig met het spotten van kansen voor organisaties en het vertalen van deze kansen naar slimme concepten. Dit doen wij voor verschillende branches en internationaal. Telkens zijn we op zoek naar het kantelpunt voor succes van de betreffende case en iedere keer doen we kennis en ervaring op voor het volgende vraagstuk.

 

Wij laten ons hierin drijven door innovatie en optimalisatie. Waar eerder de uitdaging zat in het centraal stellen van klanten met verschillende on- en offline kanalen, moeten we nu anticiperen op de netwerkeconomie en het bereiken en bedienen van klanten via platformen. Deze uitdaging gaat we uiteraard graag aan!

 

Dit doen we in combinatie met de gebruikelijke vraagstukken over commerciële strategie, propositie en positionering, customer journey mapping, distributie strategieën en sales- en service excellence programma’s. Allen met optimalisatie van mensen, organisatie, processen en IT.

VANUIT KLANT EN ORGANISATIE

We bekijken vraagstukken altijd vanuit zowel het klantperspectief als het perspectief van de organisatie. Voor het klantbeeld bestuderen we de laatste trends en ontwikkelingen, de betreffende markt en klantbehoeften. Samen met de organisatie inventariseren we waar zij op het betreffende onderwerp staat zodat de oplossing ook zoveel mogelijk aansluit bij organisatiebehoeften.

CO-CREATIE

Wij werken altijd samen met onze klanten. Vanaf de analyse en het schetsen van de oplossing, tot en met de eventuele realisatie ervan. Om een project te laten slagen is het essentieel dat de organisatie er eigenaar van is. Dit bereiken we door samen aan de oplossing te werken.

SLIMME OPLOSSINGEN

Om te komen tot slimme oplossingen, gaan we voor ieder vraagstuk op zoek naar de kern. We benutten onze creativiteit, leven ons in, gebruiken beschikbare en eigen modellen, en ons brede scala aan kennis en ervaring met vraagstukken in het vakgebied. Zo bepalen we de succesfacturen voor een vraagstuk in een specifieke context.

Van strategie tot en
met implementatie.

Ervaring leert dat optimalisaties en innovaties enkel succesvol zijn wanneer deze in alle aspecten van de organisatie worden doorvertaald. Van strategie, tot tactische inrichting en de operationalisatie daarvan. Wanneer een organisatie niet het gewenste resultaat ziet, maakt het gebruik van dit model al vrij snel duidelijk waar het mis gaat. Daarmee is het dan ook meteen een goed handvat om de gewenste transformatie succesvol tot stand te brengen.

Heldere strategie voor scherpe focus.

Organisaties met een heldere strategie zijn in staat hun mensen, processen, structuren en systemen succesvol op elkaar af te stemmen. Een strategie bestaat uit vier elementen: de propositie, marktbewerking, distributie en bediening.

Specifieke aandachtsgebieden
•  Commerciële strategie
•  Propositie en positionering
•  Business modellen
•  Marktbewerking
•  Distributiemiddelen
•  Service concepten

Organisatie-inrichting voor maximale performance.

Succesvolle (verkoop-)organisaties met een goede commerciële performance hebben de distributie op een eenduidige en samenhangende wijze ingericht. Met commerciële performance bedoelen we het leveren van maximale conversie en klanttevredenheid op een zo effectief en efficiënt mogelijke manier.

Specifieke aandachtsgebieden
•  Platformen en netwerken
•  Customer Journey mapping
•  Multi-/omnichannel klantprocessen
•  Sales management
•  Services management

Consistente sturing voor blijvend resultaat.

Het management heeft hierin een cruciale rol. Het management en medewerkers moeten intrinsiek gemotiveerd zijn om de doelstellingen vanuit de strategie te realiseren. Het in samenhang invullen van de vier pijlers onder management kunnen daarbij helpen.

Specifieke aandachtsgebieden
•  Organisatie en management
•  Rollen en verantwoordelijkheden
•  HR, mensen, coaching en training
•  Management info en dashboarding
•  Marketing en Business intelligence
•  IT oplossingen

Samen kijken hoe wij
jouw bedrijf kunnen helpen?

Neem contact op

Word jij
the next consultant?

Bekijk vacatures

Inschrijven voor de nieuwsbrief van The Next Organization.

Met de nieuwsbrief van The Next Organization blijft u op de hoogte van activiteiten binnen The Next Organization, actuele ontwikkelingen binnen ons vak en interessante en relevante artikelen. Deze zult u ongeveer eens in het kwartaal ontvangen.

GDPR

Inschrijven gelukt!