Succesvolle strategie implementatie met marketing en IT oplossingen

Marketing en IT oplossingen

Voor het succesvol implementeren van een nieuwe (marketing) strategie is het belangrijk dat bedrijfsprocessen en IT-systemen deze nieuwe strategie voldoende ondersteunen. Vaak hebben deze processen en systemen een update en/of aanpassing nodig. Deze kan groot of klein zijn. Wij begeleiden organisaties gedurende dit hele traject: van het bepalen van de bedrijfsbehoeften en het vinden van een geschikte oplossing (door ons geleverd, dan wel in de markt gevonden) tot en met het implementeren van deze oplossing. Uiteraard doen we alles in overleg en samen met onze klanten. We passen onze ondersteuning daarom ook aan op hun behoeften.

 

Bedrijfsbehoeften bepalen

Om de juiste keuze te kunnen maken voor de best passende oplossing, brengen we eerst samen met onze klant de bedrijfsbehoeften in kaart. We bepalen hoe toekomstige bedrijfsprocessen ingericht moeten zijn en op basis daarvan wat het IT-systeem moet kunnen om de nieuwe strategie succesvol te operationaliseren.

 

De bedrijfsbehoeften worden vastgelegd in; een visie document met business requirements, een lijst met huidige en gewenste procesbeschrijvingen en een request for proposal (RFP).

oplossing selecteren

Met het RFP treden wij in contact met potentiële leveranciers om te kijken wat zij voor onze klant kunnen betekenen. Ontvangen voorstellen helpen wij beoordelen op basis van de eerder vastgestelde business requirements.

Afhankelijk van bedrijfsbehoeften kunnen oplossingen bestaan uit hergebruik van bestaande systemen en/of integratie van nieuwe systemen en standaard dan wel maatwerk zijn.

 

De leveranciers met de best passende voorstellen nodigen we uit voor een pitch. Vervolgens begeleiden we onze klant met het selecteren van de beste oplossing en het voeren van contractonderhandelingen.

oplossing implementeren

Tijdens de implementatie bepalen we samen met onze klant en de gekozen leverancier de definitieve scope van het project en de projectplanning. Vervolgens gaan we de oplossing bouwen, testen en gaan we live! Gedurende deze hele stap, vormen wij de schakel tussen onze klant en de leverancier.

 

Indien gewenst, verzorgen we:

  • Project governance – organiseren van stuurgroepen waarin men richting bepaalt, beslissingen neemt en toezicht houdt
  • Project delivery management – naast project management zijn we betrokken bij scope, budget en inhoud
  • Change management – begeleiden en trainen van werknemers om met de nieuwe oplossing te gaan werken

Marketing en
sales activiteiten.

Omdat wij erin geloven dat een strategie pas haar doel heeft bereikt bij succesvolle implementatie, ondersteunen wij onze klanten ook graag bij de uitvoer van diverse marketing en sales activiteiten. Dit kan zijn van het verbeteren van de klantreis en het opzetten van merkactivatie campagnes tot het creëren van verschillende communicatie uitingen. Ook hier geldt weer: wij doen alles in overleg en samen met onze klanten. Zo bereiken we immers het grootste draagvlak en beste resultaat.

Samen kijken hoe wij
jouw bedrijf kunnen helpen?

Neem contact op

Word jij
the next consultant?

Bekijk vacatures

Inschrijven voor de nieuwsbrief van The Next Organization.

Met de nieuwsbrief van The Next Organization blijft u op de hoogte van activiteiten binnen The Next Organization, actuele ontwikkelingen binnen ons vak en interessante en relevante artikelen. Deze zult u ongeveer eens in het kwartaal ontvangen.

GDPR

Inschrijven gelukt!