TNXTO Kennisdag rondom de thema’s duurzame businessmodellen, marktbewerking en een klantcase

Ook in het tweede halfjaar van 2020 staat onze kennisontwikkeling niet stil! Daarom hebben we vorige week vrijdag een digitale kennisdag georganiseerd waarin onze collega’s zich verdiepten in drie interessante onderwerpen: duurzame businessmodellen, marktbewerking en een klantcase.

We begonnen de dag met het onderwerp ‘duurzame business modellen’. Op dit moment verandert de wereld in razendsnel tempo. Een businessmodel is duurzaam wanneer het in staat is om bij die veranderingen ook waarde te blijven creëren. We kijken daarom binnen dit onderwerp hoe we een businessmodel van een organisatie ‘future proof’ kunnen maken zodat het bestand is tegen de veranderingen in de wereld.

De collega’s hebben kennis mogen maken met de ‘strategic driver and innovation loop’. Dit model geeft handvatten voor het duurzaam maken van het businessmodel. Wendbaarheid is de sleutel naar succes; dit model helpt een organisatie om wendbaar te zijn over twee assen:

  • Periodiek door te kijken naar trends en ontwikkelingen en die door te vertalen naar relevante verduurzamingen van het businessmodel.
  • Continu door constant in dialoog te zijn met doelgroepen, partners en de verschillende disciplines binnen de organisatie.

Het tweede onderwerp van deze kennisdag was ‘marktbewerking’. Hieronder verstaan we het benaderen van en zichtbaar zijn bij een zelf te bepalen doelgroep om te zorgen voor de werving van nieuwe klanten. Met marktbewerking worden potentiële klanten opgemerkt en bewerkt tot marketing qualified lead (MQL), sales qualified lead(SQL) en klant.

Tijdens de kennisdag zijn we dieper gedoken in de verschillende manieren van segmentatiemarketing, diverse marketingkanalen, verscheidene marketingdoelen (het creëren van bewustzijn tot aan het terugwinnen van verloren klanten) en uiteindelijk de verschillende vormen van marketing (content, event, experience, partnership en psychologische marketing). Om de gedeelde kennis naast de behandelde voorbeelden nog tastbaarder te maken hebben we dit onderwerp afgesloten met een opdracht waarin we de besproken onderwerpen toegepast hebben op een bestaande klantcase.

Het laatste onderwerp van de dag richtte zich op een klantcase, voor deze kennisdag Project Dynamite bij Aramark. Project Dynamite is een voorbeeld van een project met een sterke overlap tussen Strategie en (IT-)implementatie. Momenteel staat Aramark op het punt ‘live’ te gaan met een nieuw ERP-systeem was het dus tijd om de rest van de collega’s mee te nemen door deze interessante klantcase.

Tijdens de kennisdag zijn drie hoofdfasen van dit project aan bod gekomen:

  • Strategie & requirements waarin middels een gedegen analyse de toekomstige strategie, benodigde functionaliteiten en eisen in kaart zijn gebracht,
  • Leveranciers selectie waarbij de keuze voor de juiste leverancier én oplossing is begeleid, en de
  • Implementatie waarin in de rol van Project Delivery Manager de implementatie van A tot Z is begeleid.

Deze onderwerpen zijn binnenkort ook in ons Learning Management Systeem te vinden, dus neem contact met ons op voor meer informatie!

Inschrijven voor de nieuwsbrief van The Next Organization.

Met de nieuwsbrief van The Next Organization blijft u op de hoogte van activiteiten binnen The Next Organization, actuele ontwikkelingen binnen ons vak en interessante en relevante artikelen. Deze zult u ongeveer eens in het kwartaal ontvangen.

GDPR

Inschrijven gelukt!