TNXTO Kennisdag rondom de thema’s organisational learning, merkactivatie en VALEX

Ook in tijden van Corona staat onze kennisontwikkeling niet stil! Daarom hebben we vorige week vrijdag een digitale kennisdag georganiseerd waarin onze collega’s zich verdiepten in drie interessante onderwerpen: organisational learning, merkactivatie en VALEX.

Organizational learning: een continu process
Ondanks dat de digitale manier van werken al lang niet meer zo nieuw is, laat de impact van de pandemie op elk business model zijn sporen achter. Om te kunnen voldoen aan de nieuwe normaal zijn organisaties wereldwijd druk bezig zich aan te passen aan de nieuwe situatie en zich aan het voorbereiden op de wereld met COVID-19.
In dit kader startte de kennisdag met een sessie ‘Organizational Learning’. In deze continu veranderende wereld is het vermogen van een organisatie om continu kennis te vergaren, ontwikkelen, delen en reflecteren essentieel voor blijvende waarde creatie. De traditionele manier van leren gebaseerd op formele lesprogramma’s is hierin niet langer houdbaar. Daarom heeft het team zich afgelopen vrijdag verdiept in het ‘continu leermodel’. Het model is in staat om met zijn constante karakter, holistische visie en individuele focus organisaties hun wendbaarheid en aanpassingsvermogen te vergroten om zo ook in een veranderende wereld blijvend waarde te creëren.

Merkactivatie: een krachtig onderdeel van je marketing strategie
Het tweede onderwerp van de kennisdag ging over merkactivatie en de rol die online marketing hierin speelt. Wanneer een bedrijf merkactivatie inzet, creëert het gebeurtenissen, ervaringen en interacties die de consument ertoe aanzetten om zich actief met het merk bezig te houden. Het is een belangrijk (en leuk!) onderdeel van een marketingstrategie, omdat het een effectieve manier is om de merkbekendheid te vergroten.

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen, waaronder: belevingen creëren, digitale kanalen gebruiken, proefmonsters uitdelen, evenementen in de winkel organiseren en ga zo maar door. Zie hieronder een succesvol merkactivatie voorbeeld van de sportdrank Lucozade. Met meer dan 350 interacties met het publiek gedurende twee dagen werd een video geproduceerd die viral ging: 1,6 miljoen views op Facebook en 1,5 miljoen views op YouTube.

Wat je ook doet, zet de juiste onlinekanalen in, om je merkactivatieconcept in te markt te zetten. Wil je graag meer weten over hoe je dat doet? Neem dan contact met ons op!

VALEX: de daadwerkelijk klantgerichte customer experience measurement index
Het einde van de middag stond in het teken van het delen van de ‘VALEX index’. Dit is een nieuwe customer experience measurement index die klantgerichtheid meten tot het volgende niveau tilt. VALEX stelt namelijk de waarde die de klant creëert door het gebruik van producten en services, oftewel ‘value-in-use’, centraal. De VALEX methodiek is op zo’n manier ontwikkeld dat het organisaties direct inzicht geeft wat welke klant ervaart, in welke fase van de customer journey en voor welke producten en services. Door klantervaring op deze manier te bekijken, geeft dit organisaties meer en nieuwe inzichten, vanuit daadwerkelijk een klantgericht perspectief. Dit biedt potentieel om de waarde voor zowel klanten als de organisatie zelf te vergroten.

Deze onderwerpen zijn binnenkort ook in ons Learning Management Systeem te vinden, dus neem contact met ons op voor meer informatie!

Inschrijven voor de nieuwsbrief van The Next Organization.

Met de nieuwsbrief van The Next Organization blijft u op de hoogte van activiteiten binnen The Next Organization, actuele ontwikkelingen binnen ons vak en interessante en relevante artikelen. Deze zult u ongeveer eens in het kwartaal ontvangen.

GDPR

Inschrijven gelukt!