Tim Vellema over (werken bij) The Next Organization

Tim Vellema werkt sinds september 2021 bij The Next Organization als consultant. Tim is met een vliegende start begonnen met verschillende interessante projecten en een Team dag. In dit gesprek vroegen wij Tim hoe hij het werken bij The Next Organization ervaart.

 

Hoe ben je bij The Next Organization terecht gekomen?
Gedurende mijn studie ben ik in contact gekomen met meerdere ‘strategy consulting’ kantoren en heb ik mij breed kunnen oriënteren. Ik ben op zoek gegaan naar een ‘jong’ kantoor waar ik mezelf snel zou kunnen ontwikkelen, complexe nationale en internationale opdrachten mag uitvoeren, en snel veel verantwoordelijkheden krijg. Daarnaast houd ik van een organisatiecultuur waarin op een goede manier hard wordt gewerkt. Dit heb ik allemaal gevonden bij The Next, ik ben dan ook erg blij dat ik hier ben gestart!

 

Hoe heb je je eerste 2 maanden bij The Next Organization ervaren?
Ik krijg veel verantwoordelijkheden en werk mee aan opdrachten met uiteenlopende en complexe onderwerpen waardoor ik een zeer steile leercurve ervaar. Ik werk mee aan alle facetten van een opdracht, waarbij ik met name energie krijg van klantmeetings. Tevens hebben we een heel leuk energiek team. Er wordt erg veel gelachen op kantoor, maar we werken ook hard aan complexe vraagstukken om het beste resultaat voor onze klant te realiseren. Deze combinatie maakt voor mij dat ik de afgelopen twee maanden als erg positief heb ervaren.

 

Aan wat voor soort projecten heb je de afgelopen tijd al gewerkt?
Ik heb inmiddels betrokken bij drie opdrachtgevers: één in de zorg, één voor een FMCG-organisatie en één voor een bedrijf opererend in de maakindustrie. In de zorg hebben we een instelling begeleid in het ontwikkelen van nieuwe kwaliteitskaders om de groei van de organisatie te kunnen faciliteren. Daarnaast hebben we het IT-applicatielandschap van de instelling in kaart gebracht, softwarepakketten geanalyseerd en business cases opgesteld voor de implementatie. Tevens heb ik meegewerkt aan een opdracht waarin wij een nieuw product- en dienstenaanbod hebben ontwikkeld voor een FMCG-organisatie om haar omzetstromen te diversifiëren en terug te brengen naar pre-corona niveaus. Ten slotte, werk ik op dit moment aan een strategie opdracht waarbij we een nieuw toekomstbestendig businessmodel ontwikkelen voor een bedrijf dat de maakindustrie helpt met innoveren, mede door slim product lifecycle management. Allemaal erg interessant.

 

Als je naar de toekomst kijkt, wat is dan jouw ambitie binnen The Next Organization?
Als organisatie hebben we op dit moment grote (internationale) groeiambities. Ik wil graag onderdeel zijn van deze groei en me ook op persoonlijk gebied sterk ontwikkelen. Persoonlijk kijk ik er naar uit om projecten in het buitenland op te pakken en TNXTO internationaal te laten groeien.

 

Tot slot: welke tip zou jij iemand mee willen geven als startende consultant?
Pak alle kansen die je pakken kunt! Toon initiatief en zorg dat je zo snel mogelijk deel kan nemen aan workshops, klantmeetings en presentaties. Zo ontwikkel je je zo snel mogelijk tot een zelfstandig consultant en worden de opdrachten alleen maar leuker!

 

Wil je meer weten over hoe het is om als consultant te werken bij The Next Organization? Bekijk dan onze vacatures of neem contact op en plan een (digitaal) kopje koffie met Tim.

Inschrijven voor de nieuwsbrief van The Next Organization.

Met de nieuwsbrief van The Next Organization blijft u op de hoogte van activiteiten binnen The Next Organization, actuele ontwikkelingen binnen ons vak en interessante en relevante artikelen. Deze zult u ongeveer eens in het kwartaal ontvangen.

GDPR

Inschrijven gelukt!