Camille Zaaijer over (werken bij) The Next Organization

Camille Zaaijer werkt sinds april 2019 bij The Next Organization als consultant. Sindsdien heeft ze aan verschillende projecten gewerkt in diverse sectoren. In dit gesprek vroegen wij Camille hoe zij na twee jaar het werken bij The Next Organization ervaart.

 

Hoe ben je bij The Next Organization terecht gekomen?
Door diverse samenwerkingen met corporate organisaties heb ik altijd tijdens en vlak na mijn studie gedacht dat ik bij een dergelijke organisatie aan de slag zou gaan. Echter, toen ik na mijn afstuderen ging solliciteren kwam ik erachter dat de manier van werken, leren en ontwikkelen in een corporate niet helemaal op mijn behoeften aansloot. Ik heb toen het advies gekregen om ook bij de middel-klein bedrijven te kijken en te solliciteren. Zo heb ik uiteindelijk via een recruitment website The Next Organization leren kennen, en ben ik daar vol enthousiasme aan de slag gegaan.

 

Wat vind jij het leukste aan werken bij The Next Organization? Wat maakt het uniek?
Wat ik ontzettend fijn vind van werken bij The Next Organization is de vrijheid die ik krijg om mezelf te ontwikkelen in de gebieden die ik interessant vind en op de manier die bij me past. Die vrijheid voel je ook in de projecten die je als consultant draait. Er is altijd ruimte voor initiatief en je krijgt vanaf het moment dat je de organisatie binnenkomt veel verantwoordelijkheid in de projecten die je draait. Dit maakt het werk uitdagend en leuk!
Naast de projecten hebben we ook binnen de organisatie elk een eigen rol en verantwoordelijkheid om bij te dragen aan de dagelijkse operatie en optimalisatie van de business. Hierin word je gestimuleerd om een rol te pakken die aansluit op je interesses en je kennisgebied. Daar bovenop komt dan nog dat we een ontzettend gezellig, hecht en gemotiveerd team hebben. Deze groep passievolle enthousiastelingen is toch echt mijn TNXTO-familie geworden.

 

Aan wat voor soort projecten heb je de afgelopen jaren gewerkt?
De afgelopen jaren heb ik mogen meedraaien op een zeer divers palet aan projecten bij verschillende private en publieke organisaties. Zo heb ik mogen meewerken aan een organisatie herstructurering project, waarbij we als team de mensen bij de klant weer enthousiast hebben gekregen voor het werk wat ze elke dag doen door hun rollen en verantwoordelijkheden gezamenlijk te herdefiniëren. Weer heel anders, maar samen met een aantal collega’s hebben we meerdere organisaties mogen begeleiden in het vinden en schrijven van hun gezamenlijke verhaal of corporate story. Bij weer andere projecten was juist de visie en het verhaal heel duidelijk, maar kon de klant onze ondersteuning gebruiken in het uitwerken en waarmaken hiervan door o.a. het bedenken van innovatieve concepten en het innoveren van bestaande structuren en processen. De gemene deler in elk van onze projecten is dat we nooit enkel een advies geven. We gaan altijd dat stapje verder door de klant ook te helpen bij de implementatie van ons advies. Hiermee wordt succes van een project en de waarde voor onze klant beter gevangen.

 

Iedereen heeft binnen The Next Organization zijn of haar eigen kennisdomein(en). Voor jou is dat Organizational Learning. Waarom trekt jou dat zo aan en wat zijn volgens jou de belangrijkste ontwikkelingen in jouw werkgebied?
Je hoort tegenwoordig veel dat de wereld ontzettend veranderd en in een rap tempo. De pandemie van afgelopen jaar heeft dit nog maar eens extra benadrukt. Op hoog tempo innoveren wordt hier vaak als de oplossing gezien. Dit klopt natuurlijk, alleen wordt vaak een enorm belangrijke succesfactor hierin over het hoofd gezien, Organizational Learning. Als je goed kijkt naar de organisaties die het in tijden van verandering goed doen zijn dat de organisaties die in staat zijn snel te leren en zo de nieuwe situatie zich snel eigen maken. Ik denk dan ook dat de mate waarin organisaties in staat zij om snel en effectief te leren in de komende jaren één van de belangrijkste ‘competitive advantages’ zal zijn. Dit alles maakt Organizational Learning voor mij zo interessant. Het is dynamisch, noodzakelijk voor innovatie en is bovendien een overeenkomstige en vooral verbindende factor tussen verschillende industrieën, organisaties en mensen. Iedereen leert en leren doen we voor het grootste gedeelte van elkaar.

 

Hoe heb je het thuiswerken de afgelopen tijd ervaren? En hoe zie je de komende tijd voor je nu we weer naar kantoor kunnen?
In het begin vond ik het ontzettend wennen. Ik miste mijn collega’s, moest leren omgaan met digitale meetings en moest wennen aan de fysieke afstand tot de klant. Maar aan elk nadeel zit z’n voordeel, want door de afwezigheid van reistijd was er veel meer tijd om aan projecten te zitten en activiteiten op te pakken. De nieuwe situatie doet nadenken over nieuwe manieren van werken en gaf ook ruimte om te experimenteren wat de meest effectieve en efficiënte vorm is voor iedereen.
Dat gezegd te hebben, vind ik het wel ontzettend fijn om weer naar kantoor te gaan. Daar tegenover staat wel dat ik in deze ‘nieuwe’ situatie wel goed met reistijd om moet gaan zodat we onze tijd optimaal kunnen gebruiken voor projecten en activiteiten. Daardoor zal er waarschijnlijk een hybride vorm ontstaan die ideaal werkt – deels thuis, deels op kantoor en bij de klant.

 

Als je naar de toekomst kijkt, wat is dan jouw ambitie?
Op de korte termijn is mijn ambitie om van onze eigen organisatie nog meer een learning organization te maken, waar young professionals en experienced professionals zichzelf optimaal kunnen ontwikkelen. Hierbij zal een goede mix van kennisontwikkeling middels theorie op ons eigen LMS, onderling mentoring en leren ‘on the job’ ijkpunt zijn. De focus op constante ontwikkeling zal niet alleen zorgen dat onze collega’s steeds beter worden. Ook onze klanten zullen hiervan de vruchten plukken doordat constant nieuwe kennis en kunde toegepast wordt in de projecten. Een echte win-win!

 

Voor de lange termijn heb ik nog enkele ‘droomprojecten’ op het oog. Een daarvan s het herstructureren van de farmaceutische industrie. De manier van werken binnen deze industrie is in mijn ogen niet meer passend in de maatschappij van nu. De grote ‘blockbusters’ zijn ondertussen op de markt en de ontwikkeling van medicijnen en therapieën wordt steeds meer niche werk. Daarom hoop ik ooit te mogen bijdragen aan het meer inclusief maken van deze industrie om zo onderlinge samenwerkingen tussen eindgebruikers (patiënten), uitvoerders (artsen), financierders (stakeholders) en ontwikkelaars (farmaceuten) te optimaliseren. Op die manier kan meer ruimte gecreëerd worden voor (klant)behoeften, risicospreiding en kennisdeling om zo nog meer waarde toe te voegen voor zowel de (eind)klant als stakeholder.

 

Tot slot: welke tip zou je iemand mee willen geven die ook consultant wil worden?
Wees nieuwsgierig. Naar verschillende projecten, industrieën, organisaties en vooral mensen.

 

Wil je meer weten over hoe het is om als consultant te werken bij The Next Organization? Bekijk dan onze vacatures of neem contact op en plan een (digitaal) kopje koffie met Camille.

Inschrijven voor de nieuwsbrief van The Next Organization.

Met de nieuwsbrief van The Next Organization blijft u op de hoogte van activiteiten binnen The Next Organization, actuele ontwikkelingen binnen ons vak en interessante en relevante artikelen. Deze zult u ongeveer eens in het kwartaal ontvangen.

GDPR

Inschrijven gelukt!