Dion Hulleman over (werken bij) The Next Organization

Dion is onlangs begonnen met werken en afstuderen bij The Next Organization. Dion werkt een dag als werkstudent op locatie en is vier dagen bezig met zijn afstudeerscriptie voor zijn master business administratie, met een specialisatie in de richting van innovatie, strategie en ondernemerschap. In dit gesprek vertelt Dion over zijn eerste ervaringen bij The Next Organization.

 

Hoe ben je bij TNXTO terecht gekomen?
In het voorjaar van 2021 was ik op zoek naar een afstudeeropdracht voor mijn master. Mijn voorkeur ging uit naar het afstuderen in samenwerking met een organisatie, omdat ik graag wat meer ervaring op wil doen in het bedrijfsleven. Via een docent van mijn universiteit (University of Twente) kwam ik uit bij The Next Organization (partner van University of Twente). De vacature die op de website stond sprak mij erg aan. Onderwerpen die mij erg aanspraken kwamen hierin duidelijk naar voren zoals, innovatie, inclusiviteit en duurzaamheid. Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en nam meteen contact op met de organisatie. Tijdens mijn sollicitatiegesprekken raakte ik steeds enthousiaster over de afstudeeropdracht. De mogelijkheid om naast af te studeren ook een dag mee te werken vond ik erg fijn. Hierdoor kan ik mijn interesses meer specificeren en kijken wat ik interessant vind binnen het consultancy vakgebied.

 

Hoe zou jij je afstudeeropdracht in een paar zinnen samenvatten?
In mijn afstudeeronderzoek ben ik aan het onderzoeken welke elementen het belangrijkste zijn voor inclusieve business models voor bedrijven in de Westerse wereld (corporate en mid-corporate bedrijven). In de afgelopen jaren is er veel onderzoek gedaan naar hoe mensen in de ‘bottom of the pyramid’ (lage inkomensgroepen) in derdewereldlanden betrokken kunnen worden in het business model van bedrijven. Uit onderzoek is echter gebleken dat er in Europa op dit moment ook 21,1% van de totale bevolking in de BoP leven. Voor bedrijven in Europa is er dus nog een enorme doelgroep te bereiken, zowel op het gebied van verkoop van producten en/of diensten als de werving van personeel. Verbetering naar een meer inclusief business model is hard nodig om iedereen dus ook de BoP binnen de samenleving te betrekken. Bovendien kan een inclusief businessmodel voor bedrijven in de Westerse wereld meer omzet en/of winst genereren en kan het meer stabiliteit in de samenleving creëren.

 

Welke opdrachten voer jij uit wanneer je werkt bij The Next Organization als werkstudent?
Tot nu toe heb ik een breed scala aan verschillende opdrachten mogen uitvoeren. Ik ben bijvoorbeeld voor verschillende klanten bezig met het ontwikkelen van een Shopify website, waarbij we verschillende functies implementeren. Daarnaast ontwikkel ik momenteel samen met een collega een vitaliteitsmeter, waarbij we de organisatie zowel uit werknemers als werkgevers perspectief beoordelen. Naast bovengenoemde voorbeelden heb ik nog hele andere interessante onderwerpen en klanten mogen behandelen, erg interessant allemaal. Ik hoop in de toekomst op zoveel mogelijk verschillende onderwerpen mee te kunnen kijken, zodat ik een goed beeld krijg over welke mogelijkheden consultancy mij te bieden heeft.

 

Inmiddels ben je een aantal maanden in dienst bij The Next Organization. Door COVID-19 werk je nu een dag op kantoor en de rest werk je vanuit huis. Hoe bevalt dit?
In het afgelopen jaar heb ik alleen online lessen gevolgd. Helaas werken online lessen iets minder motiverend en kon ik niet wachten om weer fysiek aan de slag te gaan. Bij TNXTO krijg ik de kans om met gepaste maatregelen op locatie te werken. De combinatie van werken op locatie en de mogelijkheid krijg om te sparren met mijn collega’s van TNXTO werken erg motiverend! Het bevalt erg goed om deels op kantoor te werken als werkstudent en thuis bezig te zijn met afstuderen. Doordat TNXTO erg flexibel is, kan ik zelf bepalen waar ik mee aan de slag ga en welke dagen ik naar het kantoor kom. Gelukkig zorgt de technologie van tegenwoordig ervoor dat ik altijd verbonden blijf met collega’s via Teams om bijvoorbeeld vragen te stellen.

 

Hoe bevallen je eerste paar maanden bij TNXTO tot nu toe?
Goed! Ik ben erg tevreden. Ik heb in het verleden verschillende stages mogen lopen, waarbij ik mij vaak als ‘stagiaire’ voelde. Bij TNXTO is dit absoluut niet het geval. Ik word in veel projecten meegenomen en door de ‘open-deur cultuur’ kan ik altijd binnenlopen bij mijn collega’s om te sparren. Mede hierdoor voelde ik mij al heel snel thuis. Daarnaast heb ik onlangs met mijn begeleider Jade en TNXTO-partner Steije nieuwe doelen voor het aankomende jaar op mogen stellen. Dit ‘halfjaar gesprek’ was een prettige ervaring, omdat zowel mijn collega’s van TNXTO als ikzelf inzichtelijk hebben wat ik wens te bereiken in het aankomende half jaar. Ik kijk er erg naar uit om in het aankomende half jaar mij verder te mogen ontwikkelen.

 

Als je naar de toekomst kijkt, wat is dan jouw ambitie?
In de aankomende periode hoop ik veel te leren en mijzelf verder te ontwikkelen binnen het consultancy vakgebied. Ik kijk ernaar uit om het aankomende half jaar bij te kunnen dragen aan nog meer interessante projecten en mijn scriptie succesvol af te ronden. Verder verwacht ik mijn kennis rondom inclusiviteit, innovatie en duurzaamheid nog verder te verdiepen en te ontdekken of het consultancy vakgebied inderdaad goed aansluit bij wie ik ben en mijn interesses.

 

Wil je meer weten over hoe het is om als consultant te werken bij The Next Organization? Of zou je aan de hand van dit artikel graag eens willen praten over dit onderwerp of andere onderwerpen? Neem dan gerust contact op voor een (digitaal) kopje koffie met Dion of een van zijn collega’s.

Inschrijven voor de nieuwsbrief van The Next Organization.

Met de nieuwsbrief van The Next Organization blijft u op de hoogte van activiteiten binnen The Next Organization, actuele ontwikkelingen binnen ons vak en interessante en relevante artikelen. Deze zult u ongeveer eens in het kwartaal ontvangen.

GDPR

Inschrijven gelukt!