Kennissessie Inclusive Business Models bij The Next Organization

The Next Organization vindt het belangrijk dat de medewerkers constant blijven leren. Daarom organiseert het strategisch adviesbureau dan ook één keer in de maand een ‘inspiratie avond’, waarbij medewerkers over verschillende expertise kennis met elkaar delen en de dialoog aan gaan. Voorafgaand aan deze inspiratieavond wordt er gezellig samen gegeten en het weekend besproken.

 

Tijdens de afgelopen inspiratie avond hebben de medewerkers een kennissessie gehad over het onderwerp inclusive business models. Jade, consultant bij The Next Organization en een expert op het gebied van inclusive business models, presenteerde deze sessie. “Een inclusive business model is een type duurzaam business model dat streeft naar het productief betrekken van inkomensbeperkte groepen in de waardeketen door oplossingen te bieden voor verwaarloosde problemen.” (Schoneveld, 2020, p. 8).

 

Na de presentatie gingen alle collega’s zelf aan het werk. Zij werden opgesplitst in groepjes van 2 of 3 collega’s, waarbij zij een aantal strategieën vormden over hoe organisaties met een inclusive business model kunnen opschalen.

 

Deze strategieën hebben zij gepitched aan elkaar, waarna de volgende uitdaging was om uit te zoeken welke actors, resources en activities er nodig waren voor deze strategieën. Doordat de groepjes de dialoog met elkaar aan gingen, kwamen er interessante ideeën naar voren. Door de begeleiding van Jade en de actieve deelname van de collega’s is er veel kennis met elkaar gedeeld en was het een geslaagde avond. Deze kennis avonden zorgen ervoor dat de medewerkers van The Next Organization op een interactieve manier kennis met elkaar kunnen delen, waarbij plezier hoog in het vaandel staat.

 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een inclusive business model? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Dit is een samenwerking tussen The Next Organization, BoP innovation centre, Nyenrode Business university, TNO en Universiteit Twente.

 

De volgende kennissessie gaat over het onderwerp trends en ontwikkelingen.

Inschrijven voor de nieuwsbrief van The Next Organization.

Met de nieuwsbrief van The Next Organization blijft u op de hoogte van activiteiten binnen The Next Organization, actuele ontwikkelingen binnen ons vak en interessante en relevante artikelen. Deze zult u ongeveer eens in het kwartaal ontvangen.

GDPR

Inschrijven gelukt!