Casper Heijkoop, student Informatica aan de Hogeschool Leiden, is inmiddels ruim acht maanden werkzaam bij organisatieadviesbureau The Next Organization (TNXTO). In gesprek met Consultancy.nl deelt de young professional zijn ervaringen.

Als interactietechnoloog legt Casper zich in zijn opleiding toe op gebieden als design en user experience. Gedurende zijn opleiding heeft hij gewerkt met meerdere programmeertalen en deze toegepast op een aantal projecten.

Achtmaanden geleden startte Casper daarnaast als stagiair bij TNXTO, een strategisch adviesbureau uit Bussum gespecialiseerd in het verbeteren van de commerciële prestaties van organisaties.

 

 

Na vijf maanden in de rol van stagiair is Casper inmiddels verder gegaan als werkstudent binnen de IT-afdeling van TNXTO – “omdat ik

het bij TNXTO erg naar mijn zin had”, zo licht hij toe. “Het geen stageopdracht van school boven het hoofd te hebben hangen en

vaker met collega’s samenwerken bevalt als werkstudent goed.

 

In zijn huidige rol houdt hij zich vooral bezig met het voor klanten van TNXTO ontwikkelen van technische oplossingen. Onder de klantenkring van het adviesbureau zijn aansprekende namen te v

inden als ING, Jaguar Landrover, Heineken, MCI, Alzheimer Nederland en verschillende universiteiten.

 

Casper heeft de afgelopen maanden mogen meebouwen aan diverse digitale oplossingen voor meerdere projecten. “Vanuit mijn studie ligt mijn specialisatie bij front-end ontwikkelingen, wat inhoudt dat ik vooral werk aan hoe een website of applicatie eruitziet en hoe deze makkelijk te gebruiken is”, legt hij uit. “Ik heb ondertussen meegewerkt aan verschillende websites en applicaties voor klanten van TNXTO. Ik heb ook voor een van onze applicaties een uitgebreid ontwerp gemaakt, dat ik vervolgens met een collega ben gaan uitwerken tot een prototype.”

 

Casper is niet de enige werkstudent binnen TNXTO, dat uit zo’n twintig professionals bestaat. In het team, met daarin ervaren strategen, marketeers, economen, (technisch) bedrijfskundigen en informatici, zijn ook geregeld talentvolle young professionals, stagiairs en werkstudenten te vinden. En dat biedt een mooie bron van kennis, vertelt Casper. “De werkstudenten met wie ik heb samengewerkt hebben al een flinke tijd bij TNXTO gelopen. Zij hebben daardoor al een hoop werkervaring waardoor ik ze meer als werknemers dan werkstudenten zie. Een van deze werkstudenten maakt ook deel uit van het IT-team en ik leer een hoop van hem.”

 

Terugkijkend op zijn tijd als stagiair en werkstudent stelt Casper waardevolle kennis en ervaring te hebben opgedaan voor zijn verdere loopbaan: “Naast de technische vaardigheden waar ik veel aan heb kunnen werken heb ik ook veel geleerd over het samenwerken met collega’s. Meetings en samen aan eenzelfde project werken zijn bijvoorbeeld ervaringen waar ik veel aan heb gehad.”


Wil je meer weten over hoe het is om als werkstudent te werken bij The Next Organization? Of zou je aan de hand van dit artikel graag eens willen praten over dit onderwerp of andere onderwerpen? Neem dan gerust contact op voor een (digitaal) kopje koffie met Casper of een van zijn collega’s.

Inschrijven voor de nieuwsbrief van The Next Organization.

Met de nieuwsbrief van The Next Organization blijft u op de hoogte van activiteiten binnen The Next Organization, actuele ontwikkelingen binnen ons vak en interessante en relevante artikelen. Deze zult u ongeveer eens in het kwartaal ontvangen.

GDPR

Inschrijven gelukt!