Customer Journey training bij De Kleine Consultant Leiden

Begin van deze week hebben onze collega’s Camille Zaaijer en Imke van der Linden weer een training mogen geven over de Customer Journey bij de vestiging De Kleine Consultant in Leiden. De Kleine Consultant is een door studenten gerunde non-profit strategieconsultant. Zo’n twintig consultants in de dop zijn meegenomen door een Customer Journey traject en zijn met een aantal praktische handvatten aan het werk gezet.

Waarom Customer Journey?
De Customer Journey, ofwel klantreis, is de totale som van ervaringen die klanten opdoen wanneer ze met een bedrijf of merk in aanraking komen. Het mappen van de Customer Journey is een eenvoudige manier om deze reis inzichtelijk te maken en vanuit te kijken naar waar mogelijkheden liggen voor het verbeteren van de klantervaring. Dit alles gebeurt vanuit het perspectief van de klant.
Customer Journey Mapping is in allerlei vormen in te zetten en kan verschillende doelen dienen, en heeft altijd hetzelfde voordeel: inzicht bieden in de context van de klant, de behoeften van de klant, de interactiemomenten en de emoties van de klant. Van daaruit biedt de methodiek zicht op verbetermogelijkheden. Het doorlopen van een Customer Journey traject kent drie fasen:

  1. Begrijpen van klantgedrag
  2. Ontwerpen van gewenste klantreis
  3. Transformeren naar gewenste situatie

Customer Journey training
In één avond hebben we de Kleine Consultants meegenomen in een globaal stappenplan dat reflecteert hoe The Next Organization een Customer Journey (sub)-project uitvoert. We zijn gestart met het analyseren en begrijpen van het klantgedrag en de huidige klantreis (hierin er gesproken is over persona’s, klantvoorkeuren en de rol van data), vervolgens hebben we gekeken naar het ontwerpen van de gewenste klantreis en tot slot de realisatie en implementatie van die gewenste klantreis. Impact wordt pas gemaakt bij daadwerkelijke realisatie.
Geïnteresseerd in wat The Next Organization voor jullie kan betekenen op het gebied van trainingen? Neem dan contact met ons op!

Inschrijven voor de nieuwsbrief van The Next Organization.

Met de nieuwsbrief van The Next Organization blijft u op de hoogte van activiteiten binnen The Next Organization, actuele ontwikkelingen binnen ons vak en interessante en relevante artikelen. Deze zult u ongeveer eens in het kwartaal ontvangen.

GDPR

Inschrijven gelukt!