Werken vanuit Londen

Werken vanuit Londen – Samen met Carlijn blikken we terug op haar afgelopen drie jaar

Het is deze maand alweer drie jaar geleden dat onze collega Carlijn samen met haar Engelse vriend naar Londen verhuisde en vanuit daar haar werk voor ons voortzette. Hoog tijd om even bij deze mijlpaal stil te staan en te horen hoe het haar in Londen vergaat.

Drie jaar geleden ben je verhuisd naar Londen. Hoe bevalt het daar?
Het bevalt goed! Londen is een prachtige, diverse en levendige stad waar je je nooit hoeft te vervelen. Er is echt voor iedereen wat te beleven.

Merk je nou veel cultuurverschillen tussen Engelsen en Nederlanders?
Engelsen zijn super vriendelijke mensen en we delen dezelfde humor, dus we kunnen heel goed met elkaar overweg. Waar ik wel aan moest wennen is hun indirectheid. Ze zullen hun woorden zo kiezen, dat je soms tussen de regels door moet lezen wat er echt bedoeld wordt. Daarbij kunnen ze het absoluut niet waarderen als je onbeleefd bent of lomp. Voor Nederlanders, die vaak gewoon zeggen wat ze denken (of je dat nou leuk vindt of niet), kan dat soms wat ingewikkeld zijn.

Hoe gaat het werken op afstand?
Dat gaat eigenlijk prima. We werken met Microsoft Teams, dus kunnen elkaar op verschillende manieren bereiken. Ik videobel veel met mijn collega’s, waardoor we elkaar toch regelmatig zien, al is het digitaal. Juist omdat je je niet in dezelfde ruimte bevindt, is het extra belangrijk dat je wat meer je best om elkaar te spreken.

Inhoudelijk gezien is het werk niet veel veranderd ten opzichte van toen ik nog vanuit het kantoor in Bussum werkte. Vanwege de afstand zie ik klanten wel iets minder vaak dan eerst, maar, voor Corona, vloog ik regelmatig terug voor klantafspraken. Nu we te maken hebben met Corona ligt dat even stil, maar hopelijk vinden we daar in de toekomst weer een weg in.

In Londen werk je vanuit een co-working space Work.Life. Hoe bevalt dat?
Heel fijn. Work.Life is een co-working space in Londen; een werkplek voor mensen die op afstand werken zoals ik, maar ook voor freelancers, start-ups en kleine bedrijven. Ik kan hier mijn dagelijkse werk doen, (potentiële) klanten uitnodigen, vergaderruimtes reserveren etc.
Maar naast goede faciliteiten, is het sociale aspect van werk ook erg belangrijk voor mij. Ik doe hier sociale contacten op en het is een goede plek om te netwerken.

Ambitie voor de toekomst
De samenwerking voortzetten zoals we dat nu doen en het zou natuurlijk mooi zijn als we in de toekomst ons Engelse professionele netwerk kunnen uitbreiden en (meer) klanten kunnen bedienen op dit prachtige en ietwat eigenwijze eiland.

Groeten uit Londen!

Inschrijven voor de nieuwsbrief van The Next Organization.

Met de nieuwsbrief van The Next Organization blijft u op de hoogte van activiteiten binnen The Next Organization, actuele ontwikkelingen binnen ons vak en interessante en relevante artikelen. Deze zult u ongeveer eens in het kwartaal ontvangen.

GDPR

Inschrijven gelukt!