IT binnen The Next Organization: Hoe consultants en IT-ers er samen voor zorgen dat innovatieve concepten het levenslicht zien.

The Next Organization is een strategisch consultancybureau. Het bedenken van innovatieve concepten en nieuwe businessmodellen is waar de expertise van haar consultants ligt. Maar om deze concepten ook echt te laten slagen, is het essentieel dat ze in de praktijk worden toegepast. Met de groter wordende rol van platformen en online ecosystemen, is er ook een steeds belangrijkere rol weggelegd voor IT. Daarom heeft The Next Organization haar team uitgebreid met diverse IT-experts, die de ontwikkelde concepten vertalen naar werkende platformen die de klant zo in gebruik kan nemen.

 

Dit artikel biedt een kijkje achter de schermen, van hoe dit in zijn werk gaat. Als eerste stellen we het IT-team graag aan je voor:

 

HET TEAM
Dominic is Manager Digital Solutions en verantwoordelijk voor het bedenken en implementeren van duurzame IT-oplossingen. Daarbij is het belangrijk dat de klant niet alleen nu geholpen is, maar ook in de toekomst eenvoudig kan anticiperen op veranderingen in de markt. Hierbij werkt hij nauw samen met Dion, Casper en Max, die voornamelijk de implementatie voor hun rekening nemen. Het is daarbij belangrijk dat kennis gedeeld wordt en minimaal twee mensen weten hoe een oplossing is geïmplementeerd, zodat het team elkaar kan opvangen, mocht iemand tijdelijk niet beschikbaar zijn.

 

Max zit aan de technische kant binnen het IT-team, waar hij vooral aan het programmeren is. Hij denkt daarnaast ook mee met de structuur en indeling van de oplossingen, waarbij een beroep gedaan wordt op zijn kennis met betrekking tot bestaande oplossingen. Na overleg wordt dan de beste optie gekozen om te implementeren.

Dion houdt zich bezig met het installeren van applicaties en software. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op dit gebied en daardoor regelmatig initiator van het in gebruik nemen van de nieuwste applicaties. Hierbij vertaalt hij de behoefte van de klant naar praktische oplossingen en streeft hij ernaar om deze oplossingen zo eenvoudig mogelijk te houden.

 

Casper zit net zoals Max meer aan de technische kant; het programmeren. De kennis die hij opdoet tijdens zijn studie interactietechnologie zet hij in om slimme oplossingen te bedenken die in de praktijk toepasbaar zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van een template waarop verschillende professionele applicaties op gebouwd gaan worden.

 

Camille is strategisch consultant en vormt de schakel tussen de klant en het IT-team. Zij vertaalt de wensen van de klant naar realiseerbare IT-oplossingen. Ze bepaalt ook de look en feel van de platvormen en houdt vinger aan de pols bij het IT-team of de voorgestelde oplossingen technisch haalbaar zijn en welke route vervolgens het best bewandeld kan worden.

 

 

WAT VINDEN JULLIE HET LEUKST AAN IT BINNEN CONSULTANCY?
Camille: Het bij elkaar brengen van verschillende partijen op een platform, die op dat platform meerwaarde creëren voor elkaar. Ook geniet ik van de verbazing en blijdschap van de klant over wat er allemaal mogelijk is. Het blijft leuk om de klant te kunnen verrassen.

 

Max: Zeker, de mogelijkheid om echt zelf met een unieke oplossing te komen maakt IT binnen consultancy heel leuk.

 

Dominic: Doordat we al vanuit consultancy diep in de organisatie duiken, begrijpen we precies wat er speelt, nog voordat IT normaliter betrokken wordt. Hierdoor kunnen we sneller schakelen en de klant veel beter helpen met de IT-uitdagingen waar zij uiteindelijk tegenaan loopt.

 

Max: Ook de verscheidenheid aan vragen die binnenkomen binnen consultancy is interessant. Van een kleine applicatie tot een compleet platform. Daarbij help je verschillende type klanten.

 

Dion: Ik vind het leuk dat er zoveel mogelijk is met IT. Het is inspirerend om mijn collega’s aan het werk te zien. Ze creëren dingen waarvan ik dacht dat het nooit zou kunnen.

 

Camille: Inderdaad. Codering is voor mij nog wel een stukje magie in het werk. Ook dat je iets opbouwt vanuit het niets en zo een persoonlijke structuur krijgt die ‘leeft’ als het ware. Omdat je eraan blijft bouwen en ontwikkelen.

 

Dominic: Daarbij blijkt dat dingen die complex lijken vaak best makkelijk zijn. Maar dingen die makkelijk lijken, blijken vaak juist moeilijker op te lossen dan gedacht. Dat houd je scherp.

 

Casper: Ik vind het als IT-er leuk om te zien hoe consultants projecten aanpakken en snel met nieuwe ideeën komen. Ook dat je met een wat kleiner IT-team betrokken bent bij het hele proces. Dat is leerzaam.

 

 

ZIEN JULLIE NOG ANDERE DINGEN DIE HET TNXTO-TEAM TYPEREN?
Dion: Iedereen heeft zijn eigen expertise, waardoor we allemaal een hele eigen inbreng hebben. Er is ook echt ruimte voor die inbreng; er wordt naar iedereen geluisterd.

 

Max: Zeker. Het samenwerken tussen verschillende vakgebieden en kennisvlakken is interessant en leerzaam voor iedereen. Ook voor jezelf. Je gaat namelijk je eigen oplossing beter begrijpen wanneer je aan iemand anders uitlegt waar je mee bezig bent.

 

Dominic: Daar sluit ik me bij aan. Iedereen is expert op zijn eigen gebied en brengt eigen kennis mee. Daarmee is er vertrouwen, maar houd je elkaar tegelijkertijd ook scherp.

 

Camille: Daarmee maakt het niet uit of je stagiair bent of ervaren consultant…Als jij meer kennis hebt over een bepaald onderwerp, dan word je serieus genomen. Iedereen vult een klein beetje in om samen tot een groter geheel te komen. Dat maakt de samenwerking erg fijn.

 

WELK PROJECT WAAR JE AAN HEBT MEEGEWERKT BINNEN TNXTO VIND JE HET LEUKST?
Dominic: We hebben voor een bedrijf dat voedingssupplementen verkoopt een online portal opgezet waarmee je een volledig vitaliteitsprogramma kunt draaien bij een klant. Dit portal hebben we ook gevuld met inspirerende content.

 

Max: Dit project vond ik ook gaaf. We hebben een heel platform op mogen zetten met een goede backbone. Hierdoor kunnen we anonieme gebruikersdata ophalen en meteen weer inzetten voor het verbeteren van de vitaliteit van diezelfde gebruikers van het platform.

 

Dominic: Wat dit project interessant maakte, is dat we vanuit consultancy al vanaf het begin betrokken waren. Hierdoor hebben we op IT vlak keuzes kunnen maken die de klant heel goed voorbereiden op de toekomst. Door goed naar de behoeften van de klant te luisteren, konden we anticiperen hoe deze behoeften zich in de toekomst zouden gaan ontwikkelen.

 

We speelden hierop in door te kiezen voor een modulaire aanpak. Dit gaf ons de mogelijkheid om bepaalde elementen eenvoudig weg te trekken van het platform, om ze op andere plekken toe te passen. Dit was geen onderdeel van de initiële vraag, maar door vooruit te denken hebben we hier zelf op geanticipeerd en succes geboekt. Dat was ons nooit gelukt als we pas op een later moment betrokken waren geweest.

 

Een ander project waar ik met veel plezier op terug kijk is een project waarbij we een nieuw concept hebben gelanceerd (incl. platform) voor een internationaal servicebedrijf. Er moest een enorme berg aan werk verzet worden in een korte tijd. Daarom hebben we met een groot team tot laat samengewerkt om de deadline te halen. We hebben met zijn allen onze schouders eronder gezet en het project op tijd afgeleverd. Dat gaf echt een fijn team gevoel.

 

Camille: Naast de hoofdklant waren er ook verschillende partners bij het concept betrokken die allemaal een bepaald belang hadden bij de oplevering van het platform. Dat geeft wel een extra uitdaging, omdat je met meer behoeftes te maken hebt; meer neuzen die dezelfde kant op moeten staan. Wanneer je dan voor elkaar krijgt dat iedereen onder de indruk is van wat je oplevert, dat is wel echt iets waar we trots op mogen zijn met zijn allen!

 

Dion: Daar sluit ik me bij aan. Dit was mijn eerste project bij TNXTO en ik ben met mijn neus in de boter gevallen!

 

Casper: Ik ben zelf heel trots dat wat ik voor een klant heb gemaakt, nu ook echt geïmplementeerd gaat worden. Heel cool.

 

#Dreamteam

Inschrijven voor de nieuwsbrief van The Next Organization.

Met de nieuwsbrief van The Next Organization blijft u op de hoogte van activiteiten binnen The Next Organization, actuele ontwikkelingen binnen ons vak en interessante en relevante artikelen. Deze zult u ongeveer eens in het kwartaal ontvangen.

GDPR

Inschrijven gelukt!