Samen met klanten innoveren en optimaliseren wij
business modellen

Een business model beschrijft de logica hoe een organisatie waarde creëert, levert en vastlegt; in economische, sociale, of culturele contexten. Het innoveren en optimaliseren van business models is de kern van onze werkzaamheden en bestaat uit diverse elementen.
Een business model beschrijft hoe een bedrijf waarde creëert, levert en behoudt. Dit bevat verschillende elementen zoals het opstellen van de propositie, het definiëren van de doelgroep en het identificeren van bronnen van inkomsten en kosten. Het optimaliseren en innoveren van business models van onze klanten vormt dé kern van onze activiteiten.

WAARDEPROPOSITIE

De waarde propositie is een belofte van een bedrijf aan een klant, die duidelijk maakt welke waarde een product of dienst oplevert voor de klant. Het vergroot het onderscheidend vermogen ten opzichte van de concurrentie. Wij begeleiden organisaties bij het ontwikkelen van een unieke waardepropositie voor haar klanten. We gebruiken hiervoor verschillende technieken, zoals het waardepropositie canvas en persona’s.

DISTRIBUTIEMODELLEN

Hoe komen producten en diensten bij de eindklant terecht? Is een single-, multi-, cross-, of juist omni-channel aanpak de juiste? Na een grondige analyse over de mogelijkheden van de markt en behoeftes van de doelgroep, helpen wij bedrijven een distributiemodel op te zetten waarin de inzet van verschillende kanalen bepaald, getoetst en geïmplementeerd wordt.

LIFE TIME VALUE

De Customer Life Time Value is een methode die wij toepassen om te voorspellen wat de waarde is van de gemiddelde klant. Door dit te meten kunnen we berekenen wat de gemiddelde omzet is die een klant genereert. Dit helpt om marketingbudgetten bij te sturen waar nodig. Ook helpen we bij het verhogen van de CLV door te focussen op klanttevredenheid en klantretentie.

MARKTBEWERKING

Met marktbewerking worden potentiële klanten gespot en overtuigd om klant te worden. Het afbakenen van klantsegmenten en het formuleren van een benaderingsplan is een belangrijk onderdeel van het bedrijfsmodel. Wij begeleiden zowel bij het maken van een marktbewerkingsplan (strategie) als bij de implementatie van het plan.

NETWERK- EN PLATFORMMODELLEN

Door met partners samen te werken, kunnen bedrijven hun commerciële mogelijkheden uitbreiden en daarmee uiteindelijk de performance stimuleren. Deel van een business model is dan ook om deze samenwerking, kennisdeling en overige brondeling te definiëren en aan te laten sluiten op het doel en de propositie van de organisatie. Netwerk- en platformmodellen brengen deze verbinding en stromingen in kaart.

SALES EN SERVICE EXCELLENCE

Om er zeker van te zijn dat een business model continu meegaat op de bewegingen in de markt en daarbij het verkoop- en dienstenaanbod perfect aansluit op de behoeften van de eindklant, hebben wij een sales en service excellence programma samengesteld. Hiermee passen we samen met bedrijven theoretische concepten op de praktijk toe en toetsen we de sales en service prestaties.

Groei door het optimaliseren
en innoveren van business modellen.

The Next Organization is een strategisch adviesbureau gespecialiseerd in het verbeteren van de commerciële prestaties van organisaties. Samen met klanten innoveren en optimaliseren wij business models. Veranderend klantgedrag, maatschappelijke en technologische ontwikkelingen zijn hierbij het startpunt en duurzaam resultaat is het doel. Daarom ondersteunen wij van strategie tot en met implementatie… en verder. Zo helpen wij gewenste groei te realiseren en the next organization te creëren.

 

Wij bieden een breed scala aan adviesdiensten, waarvan we de belangrijkste hieronder hebben weergegeven. Bij elk adviestraject zetten we de diensten in die het best aansluiten de behoeften van onze klant.

Een greep uit de bedrijven
waarmee wij al werken.

Samen kijken hoe wij
jouw bedrijf kunnen helpen?

Neem contact op

Word jij
the next consultant?

Bekijk vacatures

Inschrijven voor de nieuwsbrief van The Next Organization.

Met de nieuwsbrief van The Next Organization blijft u op de hoogte van activiteiten binnen The Next Organization, actuele ontwikkelingen binnen ons vak en interessante en relevante artikelen. Deze zult u ongeveer eens in het kwartaal ontvangen.

GDPR

Inschrijven gelukt!