Conceptontwikkeling Hybrid Sports Master (HSM)

 

De Hybrid Sports Master Organisatie is opgericht naar aanleiding van een gezamenlijk initiatief van de International ESports Federation, The Next Organization en Interactive M.

 

Strategie & technologie  

 

De situatie 

De e-sportsindustrie ontwikkelt zich enorm en veel jonge spelers hebben de wereld van e-sports ontdekt. Uit onderzoek blijkt – in tegenstelling tot de huidige reputatie van gamen – dat gamen de ontwikkeling van mentale vaardigheden kan stimuleren. Een balans is echter cruciaal om gezond te blijven. Het is ook bewezen dat vaardigheden die zijn geleerd in online sporten, kunnen worden gebruikt in fysieke sporten en vice versa om de prestaties te verbeteren.  

 

Deze gedachte heeft geleid tot het ontwikkelen van het concept HSM en onderliggend platform die gaat bijdragen aan een veranderende e-sport wereld. Met behulp van deze applicatie worden jongere e-sporters gestimuleerd om meer fysiek te gaan sporten. Hybrid Sports Master ondersteunt jongen bij het vinden van de balans tussen e-sport en fysiek sporten en hen te begeleiden bij het ontwikkelen van deze vaardigheden. De combinatie tussen e-sport en fysiek sporten, stimuleert jongeren zicht te ontplooien tot een hybrid sports master.  

 

De oplossing 

De oplossing is Hyrbid Sports Master waarmee jongeren met fysiek sporten coins verdienen en deze kunnen uitgeven in e-sport games. De applicatie heeft een dashboard waar sporters activiteiten kunnen inplannen en inzien, en producten kunnen aanschaffen. In het realiseren van de missie laat de HSM-organisatie nationale e-sport samenwerken met fysieke sportfederaties.  

 

The Next Organization ontwikkelt de applicatie en draagt zorg het aanhaken van nieuwe partners voor de (inter)nationale uitrol van het concept. De applicatie wordt intern ontwikkelt in samenwerking met strategen, marketeers, economen en IT-specialisten. 

 

Resultaten

  • Het concept dat talent ondersteunt en creëert een wereld waarin e-sportatleten kunnen concurreren op hetzelfde niveau als traditionele atleten  
  • Stimulans voor jonge gamers om te sporten en een gezonde levensstijl te krijgen 
  • Versterking van de sociale verantwoordelijkheid en de reputatie van de hele e-sport- en game-industrie 
  • De ontwikkeling van een platform die fysiek sporten met de e-sport verbindt 

 

Benieuwd naar welke cases The Next Organization nog meer heeft gedaan of voor welke organisaties we nog meer aan de slag zijn geweest? Bekijk hier de cases pagina en hier een overzicht van onze klanten

Inschrijven voor de nieuwsbrief van The Next Organization.

Met de nieuwsbrief van The Next Organization blijft u op de hoogte van activiteiten binnen The Next Organization, actuele ontwikkelingen binnen ons vak en interessante en relevante artikelen. Deze zult u ongeveer eens in het kwartaal ontvangen.

GDPR

Inschrijven gelukt!