Network Business Model Canvas

Ontwerpen & optimaliseren van een waardevol netwerk

Organisaties werken steeds meer samen binnen netwerken ofwel ecosystemen. Om de gezamenlijke waarde en de waardevoor iedere partner binnen het netwerk te optimaliseren, is zicht op de activiteiten en waarde uitwisseling essentieel. Het NBMC helpt organisaties dit overzichtelijk te maken, zowel voor het ontwerp als het optimaliseren van de samenwerking.

The Next Organization helpt organisaties als specialist bij het inzichtelijk maken van het netwerk en het vergroten van de de waardeontwikkeling met het netwerk. De basis komt voort uit een combinatie van jaren lange ervaring met verschillende cases en wetenschappelijk onderzoek. In multidisciplinaire sessies met de samenwerkende stakeholders faciliteert TNXTO het vinden van onder meer ieders bijdrage in toegevoegde waarde en de toegevoegde waarde die de samenwerking heeft voor iedere netwerkpartner. Uiteindelijk leidt dit tot de business case voor de samenwerking en de business case van de samenwerking voor iedere deelnemende organisaties.

Theoretisch kader

Het NBMC combineert combineert Netwerken Businessmodel praktijkervaringen en theorieën.

Het model is tot stand gekomen in samenwerking met onder meer de Technische Universiteit Eindhoven en Achmea N.V.

Advies en werksessies

TNXTO faciliteert strategie enbusiness model ontwikkeling op basis van professioneel voorbereidde en gefaciliteerde sessie. Zowel met de opdrachtgever en haar verschillende onderdelen als met de samenwerkende partners.

Co - creatie tool

Voor het samen ontwerpen en optimaliseren heeft TNXTO het Network Business Model Canvas tool ontwikkeld. Dit tool maakt het mogelijk dat de verschillende partners real time met elkaar kunnen bouwen aan het ontwerp van het netwerk.

Een praktische en krachtige methodiek voor gezamenlijke waarde creatie

Het Network Business Model is een krachtige methodiek voor samenwerking en duurzame waardecreatie. Een heldere definitie van de centrale netwerkdoelstelling, een effectieve waardeuitwisseling, en strategieën voor waardeverwervingenbijdrage zijn essentieel. Bovendien moeten de kosten en voordelen zorgvuldig worden overwogen en moet er ruimte zijnvoor coproductieactiviteiten die het hele netwerk ten goede komen. Door deze elementen strategisch te integreren, kunnen bedrijven een robuust en succesvol netwerkmodel opbouwen dat alle betrokken partijen ten goede komt.

Samen kijken hoe wij
jouw bedrijf kunnen helpen?

Neem contact op

Word jij
the next consultant?

Bekijk vacatures

Inschrijven voor de nieuwsbrief van The Next Organization.

Met de nieuwsbrief van The Next Organization blijft u op de hoogte van activiteiten binnen The Next Organization, actuele ontwikkelingen binnen ons vak en interessante en relevante artikelen. Deze zult u ongeveer eens in het kwartaal ontvangen.

GDPR

Inschrijven gelukt!